Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

VNVA staat achter de Toiletalliantie

maandag 17 juni 2019

Meer toiletten fijn voor ieders gezondheid

Meer toiletten, dat lucht op!
Iedereen moet weleens naar het toilet, maar er zijn in Nederland nog veel te weinig toiletten waar je als passant terecht kunt. Vrouwen moeten bovendien vaker naar het toilet dan mannen en hun toiletbezoek duurt langer dan bij mannen, dus voor onze leden is het probleem nog nijpender. Ook de 3,5 miljoen patiënten in onze wachtkamers met buik- of blaasklachten moeten vaker dan gemiddeld naar het toilet. Dat leidt nog te vaak tot een zoektocht naar een toilet en kans op ongelukjes. Door de angst daarvoor blijft een kwart van de buik- en blaaspatiënten zelfs regelmatig thuis. Dat kan en moet anders.

“Om de 500 meter een toilet”
De boodschap van de Toiletalliantie is daarom: zorg om de 500 meter voor een openbaar of opengesteld toilet in het centrum en in voetgangersgebieden, en voor voldoende toiletten in parken en recreatiegebieden. De VNVA staat hier van harte achter en heeft besloten de Toiletalliantie te ondersteunen. Dit houdt in dat we de boodschap van de alliantie onderschrijven en die zelf ook waar mogelijk uitdragen.

Publiek, pers en politiek
De Toiletalliantie (www.waarkaniknaardewc.nl) is een samenwerkingsverband van dertien organisaties die onder aanvoering van de Maag Lever Darm Stichting strijden voor meer toiletten. De alliantie doet dit onder meer door:

  • het publiek bewust te maken van het tekort aan toiletten en de problemen die dit veroorzaakt;
  • de problemen maar ook de oplossingen via de pers te verspreiden;
  • bij vooral de gemeentelijke politiek te pleiten voor meer toiletten.

Samenwerking met de HogeNood-app Gelukkig is er sinds een tijdje de gratis HogeNood-app. Op deze app vind je bijna 7000 openbare en opengestelde toiletten in Nederland. De Toiletalliantie werkt samen met de makers van deze app om zoveel mogelijk toiletten in de app te krijgen zodat iedereen ze kan vinden. De app staat in de Apple Store en de Google Play Store. Voor meer informatie, kijk op www.hogenood.nu. Wil je tester worden van de nieuwste versie van de app of meer informatie? Neem dan contact op met h.duif@hogenood.nu.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek