Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

ZorgCompetentieBank.nl koppelt zorgverleners aan zorgorganisaties in nood

donderdag 16 april 2020

Beschikbare zorgverleners snel en op basis van hun competenties koppelen aan zorgorganisaties in nood. Dat is het doel van de ZorgCompetentieBank, het online platform dat eind maart werd gelanceerd. Sinds de lancering twee weken geleden hebben zich ruim tweeduizend zorgverleners aangemeld bij de ZorgCompetentieBank.

Breed scala zorgverleners

Een breed scala aan zorgverleners heeft zich inmiddels aangemeld. Van gepensioneerde IC-artsen, tot fysiotherapeuten, geneeskundestudenten, huisartsen en basisartsen. Door de focus op competenties – zoals triage of bloed prikken - kan er veel meer maatwerk plaatsvinden in het koppelen aan zorgorganisaties met behoefte aan extra hulp.

Oproep: meld je aan

Op dit moment komen de meeste hulpvragen van de klinieken, gevolgd door de huisartsenzorg en de ouderenzorg. De eerste matches zijn tot stand gebracht en zorgverleners zijn aan de slag. Vincent de Schepper, medeoprichter van de ZorgCompetentieBank, roept zorgorganisaties in nood én zorgverleners die willen helpen, nadrukkelijk op zich te melden: “Hoe meer zorginstellingen we gericht en snel kunnen helpen, hoe beter we de druk op de sector kunnen verlichten.”

Kosteloos

De ZorgCompetentieBank is ontwikkeld door technologiebedrijf OOXOO en is met hulp van VvAA versneld en kosteloos ter beschikking gesteld om de druk op de zorg te verlichten.

Meer informatie
Voor meer informatie over de ZorgCompetentieBank, kijk op www.zorgcompetentiebank.nl of neem contact op met Vincent de Schepper, medeoprichter OOXOO, via v.deschepper@ooxoo.nl.

Klik hieronder de video over de ZorgCompetentieBank.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek