Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Win een beurs voor de MWIA Centennial in New York!

woensdag 4 april 2018

Van 25 tot 28 juli 2019 viert de Medical Women International Association (MWIA) haar 100-jarig bestaan met een wereldcongres. In New York werden de eerste fundamenten voor dit internationale netwerk van vrouwelijke artsen gelegd. Inmiddels staat zij als een huis met uitgebreide contacten over zes continenten en adviserende rol in onder andere WHO en UN. Het belooft een kleurrijk congres te worden waarbij zoals altijd het wetenschappelijk programma van hoog niveau zal zijn. Het thema ‘medical women-ambassadors of change’ bied jou de mogelijkheid om zowel je onderzoek te delen als ook maatschappelijk relevante ontwikkelingen te presenteren. De MWIA zet zich in voor de belangen van meisjes en vrouwen over de hele wereld. Een recente survey onderstreepte weer belangrijke onderwerpen als protectie tegen geweld, discriminatie (privé of op de werkvloer), mentorschap, advies voor het vinden van een work-life balance, maar zeker ook gendersensitieve geneeskunde. Gelukkig steeds meer een hot-topic, ook in Nederland. Het is vooral ook weer een mogelijkheid om naar een inspirerende plek te gaan met sprekers op wereldniveau, die mij ook iedere keer weer inspireren en motiveren. Op de website van onze Amerikaanse zustervereniging tref je alle informatie.

De Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen (VNVA) wil graag (aankomende) collega’s de kans geven dit congres te bezoeken. Bovendien is het een goede kans voor een presentatie (poster of mondeling) in het buitenland! Het congres zal voor een studerend MWIA lid $ 260,- kosten, niet studerend MWIA lid $ 475,- (excl. verblijf en vliegreis). De VNVA wil (jonge) leden ondersteunen die naar dit congres willen en nog zoeken naar financiële ondersteuning. Helaas kan zij niet de totale kosten dragen voor een actieve deelneemster maar de VNVA stelt per deelneemster € 500,- beschikbaar. Om deze beurs te winnen dien je je essay of abstract te mailen naar het secretariaat (vnvamail@vnva.nl) vóór 1 juli 2018. Binnen een maand hoor jij of je de beurs hebt gewonnen.

Kort profiel VNVA

De VNVA versterkt de positie van Nederlandse vrouwelijke artsen en de aandacht voor seksespecifieke geneeskunde. De VNVA neemt daartoe onder meer actief deel aan het publieke debat over zaken die van belang zijn voor de gezondheid van vrouwen en de rol van artsen hierin. Daarnaast ondersteunt zij vrouwelijke artsen via trainingen bij het functioneren binnen de dagelijkse medische praktijk. De leden van de VNVA, waaronder specialisten, huisartsen, sociaal-geneeskundigen, studenten en (basis)artsen die werkzaam zijn in de industrie of onderzoek doen, ondersteunen en inspireren elkaar.

Als Chair van de young MWIA zou ik het ontzettend leuk vinden als wij vanuit Nederland goed vertegenwoordig zijn. Daarbij is het een indrukwekkende belevenis om zoveel collega’s van over de hele wereld te kunnen ontmoeten tijdens een geweldig feestelijk wereldcongres!

Met vriendelijke groeten,

Geneviève Koolhaas
President young MWIA, National Coordinator the Netherlands, Northern Europe

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek