Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Voorwoord nieuwsbrief juni 2023

dinsdag 13 juni 2023

Door Geneviève Koolhaas

Beste collega’s

Alweer de laatste nieuwsbrief voor de zomervakantie. Een zomer die eindelijk haar intrede heeft gedaan. Het lange licht dat melatonine spiegels verdrijft en zo mooie gesprekken of overpeinzingen faciliteert.

In de media genoeg voorbeelden van ongelijke behandeling van vrouwen op topposities als Sigrid Kaag, maar ook het SER topvrouwen United Event met een krachtige speech van Kim Putters voorzitter Sociaal Economische Raad. “Lead a better future, it takes a village”.

De analogie van de niet-medische naar de medische wereld is niet moeilijk gemaakt. Vrouwelijke artsen in spé die gevormd worden door coschappen, supervisoren en mentoren zowel binnen als buiten de ziekenhuismuren. Een medische opvoeding die hen klaarstoomt voor een continu bewegend zorglandschap waarbij zij, ongeacht gender of culturele achtergrond, hun talenten maximaal zouden moeten kunnen inzetten. Op iedere weg naar succes werden tegenslagen overwonnen onder het credo ‘what doesn’t kill you makes you stronger’. Maar werkt ons (selectie) systeem zo ook echt? De percentages van burn-out, ongewenst gedrag of (neiging naar) uitstroom zeggen iets anders. En wat doen wij voor collega’s die niet alle (financiële/mentale) steun hebben? Diversiteit binnen alle lagen waarborgt nu juist de best mogelijke zorg en is dé sleutel naar een duurzamere toekomst.

In deze nieuwsbrief tref je ook een aankondiging aan voor een ledenraadpleging om ons als bestuur te ondersteunen om onze visie van inclusieve geneeskunde in te kleuren. Helpen jullie ons mee en verspreid je deze binnen je netwerk?

Gelukkig is de agenda van het VNVA-netwerk getekend door mooie events waar bewustwording ter preventie van onder andere implicit bias vergroot kan worden. Alle kans dus om je kennis te verruimen, je (werk) leven te verrijken en sociaal kapitaal te vergroten. Veel plezier!

Hartelijke groet,

Genevìève Koolhaas

Voorzitter VNVA

Lees hier de hele nieuwsbrief
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek