Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Voorwoord nieuwsbrief september 2023

maandag 11 september 2023

Door Geneviève Koolhaas

Beste collega’s,

De eerste VNVA Nieuwsbrief van een nieuw academisch jaar na een bewogen zomer.

Door een roze zomer bril bekeken kun je zeggen dat er een boel ruimte is ontstaan die gelijke kansen faciliteert. Een greep uit alle nieuwberichten van deze afgelopen maanden; excuses van de Koning voor het slavernijverleden en doorwerkend racisme, de val van een kabinet met vertrek van nodige politici, Sarina Wiegman (een leider met inspirerende human skills) werd UEFA coach van het jaar, een grote Canadese studie toont aan dat vrouwelijke chirurgen beter werk afleveren.

Een iets realistische blik toont dat bestaande systemen nog onvoldoende veiligheid bieden aan mensen met een andere achtergrond. Dit kunnen we als zorgprofessionals, als collega’s, beter en zijn we onze patiënten verplicht.

Met ons Online VNVA Meet-the-Expert(s) op 13 september jl. en ons 90-jarig Lustrumcongres op zaterdag 7 oktober, de interviews in onze special edition van het VAMP magazine, maar ook een mooi symposium door Coding georganiseerd, kun je je hart ophalen en (nog meer) geïnspireerd raken.

Een jaar waarin ik uit kijk naar inspirerende gesprekken die mijn blik zullen verruimen om inclusieve geneeskunde te waarborgen.

Een jaar waarin ik uitkijk naar inspirerende gesprekken die mijn blik,als dubbelbloed queer mensendokter, zullen verruimen om inclusieve geneeskunde te waarborgen.

Tot 7 oktober a.s. bij het VNVA Lustrumcongres,

Geneviève Koolhaas,

VNVA voorzitter

Lees hier de hele nieuwsbrief
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek