Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Voorwoord VNVA nieuwsbrief januari 2023

dinsdag 24 januari 2023

Onlangs hoorde ik een discussie over de radio over de stelling ‘Moet geschiedenis een verplicht eindexamenvak worden?’ Geschiedenis als verplicht examenvak gaat voor velen wellicht wat te ver, maar de achterliggende gedacht is goed te begrijpen. Er valt veel te leren uit oude, maar zeker ook uit recentere gebeurtenissen.

De actualiteiten in Iran en Afghanistan doen beseffen dat in het verleden zwaarbevochten en behaalde vrouwenrechten niet zomaar voor lief genomen kunnen worden. Ze behoeven voortdurend aandacht, bescherming en waar nodig verbetering. Het verlies van het recht op abortus in de Verenigde Staten, een persisterend loonverschil tussen vrouwen en mannen en wellicht ook een verdere vergroting van de afstand naar een verloskamer, versterken deze gedachte.

Een goede, robuuste vertegenwoordiging en een sterke lobby daar waar de besluiten bedacht en genomen worden, blijft belangrijk. Met een aandeel van rond de 35% in zowel de Eerste als de Tweede Kamer zijn vrouwen in de politiek op dit moment ondervertegenwoordigd.

Wordt daarom gerust lid van en praat mee binnen een politieke partij, stem op een vrouw en vraag je collega’s of ze al lid zijn van de VNVA. Laat je stem horen. Samen, en alleen samen kunnen we werken naar een maatschappij, die recht doet en recht blijft doen aan eenieder.

Door: Lewi Vogelpoel

Lees hier de hele nieuwsbrief
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek