Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Voorwoord VNVA Nieuwsbrief juni 2018

donderdag 7 juni 2018

Het nieuws staat er wekelijks vol van. Om maar een paar koppen te noemen; ´celebrity's op de bres voor vrouwenrechten´, ´verkracht in ruil voor eten´, ´eerste rijbewijs in tijden voor vrouw in Saudi-Arabië´, maar ook in het recente nummer van de NTVG stonden artikelen over seksualiteit, (trans)gender en vrouwelijke verminking. Allemaal onderwerpen waarbij er nog een lans gebroken moet (mag) worden.

Maatschappelijke kwesties die de revue passeren, die van belang zijn voor alle wereldburgers en herhaaldelijk aandacht verdienen. Zowel in de huisartsenpraktijk, bij de GGD en GGZ, als in het ziekenhuis komen artsen ook in aanraking met vrouwelijk gerelateerde gezondheidsonderwerpen. Hoe kunnen we ons steentje bijdragen aan deze vrouw-getinte relevante thema's?

De VNVA en haar leden blikken al vooruit naar ons 85-jarig Lustrum congres. De commissie is volop bezig de organisatie in goede banen te leiden. Neem bijvoorbeeld dan ook even een kijkje bij de Lustrumveiling voor het goede doel "Pelvic Organ Prolapse" in Nepal. We kijken uit naar deze unieke dag op 6 oktober in Amsterdam! Dit lustrum zit boordevol verrassingen en activiteiten voor iedereen.

Bijzonder is dat er ook wordt gewerkt aan een mooie, moderne en ook deels authentieke editie van de VAMP. Tot enkele jaren geleden lag deze nog op de deurmat bij de VNVA leden. Nu blazen we er nog een keer nieuw leven in ter ere van het 85-jarige bestaan van onze vereniging.

Als bestuur zijn we erg blij met de komst van nieuwe leden, bij dezen van harte welkom! We zullen een nieuwe ledenraadpleging starten binnenkort en bereiden ons voor op activiteiten in 2019. Mocht je ideeën hebben, actuele informatie willen delen of een oproep willen plaatsen, laat dan van je horen!

Voor nu aan iedereen een schitterende zomer gewenst!

- Wybrich Cnossen - penningmeester VNVA

Lees de nieuwsbrief

* Let op, de hyperlinks in deze nieuwsbrief corresponderen met de oude website. Hierdoor werken deze linkjes niet meer. Uiteraard is de informatie uit deze nieuwsbrief wel via de zoekfunctie terug te vinden op de website.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek