Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Voorwoord VNVA Nieuwsbrief maart 2021

dinsdag 9 maart 2021

Meedoen

Het gaat er nu toch van komen! Op 20 maart a.s. houden we het Els Borst Oeuvreprijs symposium. De prijswinnares professor Hanneke Takkenberg heeft geduldig met ons mee gewacht en mee gedacht over hoe we daar vorm aan kunnen geven. Een heel mooi programma met vooraanstaande sprekers is het resultaat. Helaas zijn de omstandigheden ten aanzien van evenementen nog zo beperkt dat we hebben besloten om er een digitale bijeenkomst van te maken, maar wel opgenomen vanuit de ons vertrouwde Gertrudiskapel in Utrecht. We nodigen jullie allemaal van harte uit om digitaal deel te nemen, zeker als je bedenkt dat “inclusieve geneeskunde” het thema is. Daar kunnen we ons allemaal wat bij voorstellen.

Voorafgaand houden we onze Voorjaarsledenvergadering, waarbij we graag met onze leden in gesprek gaan over alles wat er speelt binnen de VNVA. Daarna reiken we de Essayprijs uit! Dus haak aan en doe mee!

Digitaal hebben we inmiddels ook positieve ervaringen met onze huiskamerbijeenkomsten. In januari hadden we al een succesvolle bijeenkomst vanuit het Noorden van het land over “peersupport”, met de verkiezingen in zicht hebben we op 22 februari een boeiende bijeenkomst gehad met 5 vrouwelijke (kandidaat) Tweede Kamerleden. De discussie ging over de ideeën die verschillende partijen hebben om de balans te krijgen en houden voor vrouwen met betrekking tot werk, privé en zorg. Met meer vrouwen dan ooit op de kandidatenlijsten hopen we op meer vrouwen in de Tweede Kamer en een evenwichtige samenstelling van een nieuw kabinet.

Het is goed om ons te realiseren dat we daadwerkelijk invloed kunnen hebben door ook mee te doén. In gesprek met de Tweede Kamerleden bleek dat wisselwerking heel duidelijk gewenst wordt door de vrouwen die ons vertegenwoordigen. Dit geldt ook voor de Vrouwenvertegenwoordiging bij de Verenigde Naties, dit jaar voortgezet door Angela Maas. Door je aan te melden voor het Side-event van de CSW65 (Commission on the Status of Women) van de Verenigde Naties kun je dankzij de digitale mogelijkheden ook hier bij zijn!

Dus dames, wees je bewust van allerlei mogelijkheden en doe vooral mee! De VNVA biedt daarvoor vele mogelijkheden.

Lydia Ketting-Stroet

Lees de nieuwsbrief
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek