Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Voorwoord VNVA Nieuwsbrief maart 2022

donderdag 10 maart 2022

Het zijn de kleine dingen…

Het lijkt niet op te houden. De pandemie is nog niet weg of oorlog staat aan onze deur. Hoe kun je hier positief en optimistisch bij blijven?

Voor mij zijn kleine gebeurtenissen (gemeten op wereldschaal) nog steeds van grotere invloed op mijn welbevinden. Eindelijk weer een keer mijn ouders omhelzen. Een bestuursmiddag bij mij thuis in plaats van Zoom. Zon in de tuin nu een grote altijdgroene boom gekapt is (nee, er komen geen tegels voor in de plaats). Een tweede kleinzoon. Maar ook het overlijden van Stijn De Paepe (42 jaar) op 22-02-2022 raakte mij veel heftiger dan de wereldgebeurtenissen. Ik kende Stijn niet persoonlijk maar van Twitter. Een dichter, een moderne rederijker. Hij schreef voor de Vlaamse krant De Morgen gedichten en dus op Twitter. Korte puntige gedichten, meestal gelinkt aan de actualiteit.

Hij kan gevoelens veel beter verwoorden dan ik. Hij schreef vorig jaar januari het gedicht 'Wat helpt' en droeg dat zelf voor op de Vlaamse zender Radio 1. Mocht de moed je soms in de schoenen zinken, lees of luister het. Google 'Stijn De Paepe wat helpt' en je vindt de link naar Radio 1. Of zoek de vastgemaakte tweet op zijn twitteraccount @StijnDePaepe.

Het gedicht eindigt zo:

Je voelt je murw en overstelpt
en snakt naar stranden, wit geschelpt…
Hou vol. Vat moed. Want het komt goed.
Doe ondertussen maar
wat helpt


- Annelie Bisschops

Stijn De Paepe

Lees hier de hele nieuwsbrief
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek