Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Voorwoord VNVA nieuwsbrief maart 2023

donderdag 9 maart 2023

Op 25 maart hebben wij weer ons feestelijke Corrie Hermannprijs Symposium, met een uitdagend programma. Prof. Denise Eygendaal, orthopedisch chirurg, heeft deze prijs gewonnen en de sprekers leiden ons langs verschillende aspecten van diversiteit die binnen de orthopedische chirurgie nog niet vanzelfsprekend zijn.

Bij orthopedie heb ik altijd de associatie van stevig op je benen kunnen staan. Als vereniging willen wij ook stevig op onze benen staan, maar dat is een flinke uitdaging. In de voorjaarsledenvergadering kijken we terug op onze activiteiten van het afgelopen jaar en leggen wij daar verantwoording over af. En wij kijken natuurlijk ook vooruit naar de komende activiteiten. Niets liever willen we dat onze activiteiten een stevige basis hebben.

In deze vergadering vindt er ook een bestuurswisseling plaats. Eigenlijk heeft het gehele huidige bestuur zijn termijn er wel opzitten, maar we willen nieuwe bestuursleden graag nog wat ondersteunen. Zelf vind ik dat er na acht jaar deelname aan het bestuur, waarvan de laatste jaren als voorzitter, de fakkel overgedragen moet worden. Dat vind ik lastig omdat ik mij zorgen maak over de toekomst van onze vereniging. Deze vraagt nieuw elan van de jongere generatie.

Ik kijk terug op mooie jaren, waarin we veel activiteiten hebben ontplooid en waarbij we veel contacten hebben kunnen onderhouden. Met de VNVA hebben we kunnen opkomen voor de belangen van vrouwelijke artsen en de gezondheid voor vrouwen en dat is een hele mooie, diverse taak. Ik heb daar veel van geleerd en ik heb het met veel plezier gedaan. Ik neem uiteraard geen afscheid van de Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen (je blijft toch je leven lang lid!) maar zal mijn bijdrage weer op een andere manier leveren.

Dankzij een orthopeed sta ik weer stevig op mijn benen en loop ik verder. Ik groet jullie allen en dank jullie voor het in mij gestelde vertrouwen.

Door: Lydia Ketting-Stroet

Lees hier de hele nieuwsbrief
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek