Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Voorwoord VNVA Nieuwsbrief mei 2019

woensdag 29 mei 2019

Het is bijna zover, het WK voetbal staat voor de deur. Gespannen wachten we hier thuis op prachtige wedstrijden in Frankrijk. Onze dochter heeft de poster van het elftal al boven haar bed hangen en het speelschema hangt op de deur. Helaas ontbreken nog wel de wuppies en de oranjeacties in de supermarkten. Het zijn ten slotte slechts “de meiden” en niet “de mannen” die dit jaar de eer van Oranje hoog mogen houden.

Desalniettemin ben ik blij met de toenemende aandacht voor vrouwen topsport in de media. Bij o.a. tennis, schaatsen en atletiek ben ook ik van kinds af aan gewend dat de grote toernooien zowel een dames- als herentoernooi kent én dat dit op tv verslagen wordt. Met de betere prestaties van de oranjeleeuwinnen komt ook voor het damesvoetbal meer en meer aandacht.

Helaas viel deze maand ook minder fraai sportnieuws te betreuren. Na topprestaties van wielrensters Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik (waarvan we helaas alleen de laatste kilometer in beeld gebracht zagen), besloot de wielerbond om deze koersen volgend jaar helemaal uit het schema met wereldbekerwedstrijden te halen.

Bij een gezond topsportklimaat hoort een veelzijdig aanbod in de sportkalender en in de media, waarin zoveel mogelijk topsporters vertegenwoordigd zijn. Alleen dan is het mogelijk om opgroeiende meisjes en jongens goede rolmodellen mee te geven en hen ten volle te interesseren in al het moois dat sport met zich mee brengt.

En ja, voorbeelden dicht bij huis zijn minstens zo belangrijk. Dus ik ga mijn racefiets weer eens afstoffen. Fijne sportzomer gewenst!


- Lobke van Overbeek

Lees de nieuwsbrief
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek