Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Voorwoord VNVA Nieuwsbrief mei 2022

donderdag 5 mei 2022

Zen moment

Onlangs werd ik geopereerd aan mijn oog. Twee opmerkelijke zaken durf ik inmiddels wel met jullie te delen. Voor de operatie werd mij vriendelijk gevraagd welke muziek ik het liefst hoorde tijdens de ingreep. Nu had ik op dat moment slechts één wens: een goed geslaagde operatie. Ik weet niet hoe jullie er tegenaan zouden kijken, maar zelf had ik op dat moment op de één of andere manier het idee dat de operatie de beste kans van slagen had als de operateur zich op zijn gemak voelde en dat zijn voorkeur even voor de mijne moest gaan. Dus ‘Doe maar wat Dr. X. het liefst hoort’.

Een andere bijzondere gewaarwording was dat een operatie ook ontspannend kan zijn. Als u er ook zo ééntje bent die niet kan stil zitten of liggen zonder te overpeinzen wat u allemaal had kunnen en moeten doen in de tijd dat u niets aan het doen was, denk dan hieraan. Ik was vooraf nogal bezorgd over de ingreep. Ik had natuurlijk in mijn hoofd alle mogelijke complicaties de revue laten passeren, maar eenmaal bij volle bewustzijn op de operatietafel, moest ik me gewoon erbij neerleggen dat het komende uur stilliggen het enige was wat ik moest en kón doen. Ik heb nog nooit zo gelegitimeerd uitgerust. Wat heerlijk!

Uiteraard confronteerde een vriendin mij later geheel terecht met m’n OCD’tje, toen ze vaststelde: het is toch eigenlijk wel te gek dat je een operatie nodig hebt voor een Zen moment. Ja, en dat is natuurlijk ook zo. Tijd om mijn leven te beteren.

Lees hier de hele nieuwsbrief
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek