Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Voorwoord VNVA Nieuwsbrief november 2020

donderdag 12 november 2020

Wat zijn het spannende dagen geweest, afgelopen week door de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten! Gelukkig hebben de democraten gewonnen en hebben de USA met Joe Biden en Kamala Harris aan het roer de kans om te herstellen van een periode van wanbeleid.

Hoe is het mogelijk dat zoveel Amerikanen toch Donald Trump hebben gesteund terwijl hij over zoveel zaken denigrerend en misleidend re(a)geerde? Toen hij aan de macht kwam dacht ik dat een cordon van verstandige republikeinen om hem heen hem wel in gareel zou brengen. Door zijn getwitter sprong hij daar gewoon overheen en stuurde hij iedereen weg die maar enigszins weerwoord gaf. Toch hoopten veel mensen door zijn boude uitspraken dat zij er zelf beter van zouden worden. In het land met de ‘onbegrensde mogelijkheden’ zijn de kansen lang niet voor iedereen aanwezig, maar hopelijk zorgen de democraten voor gelijkwaardigheid voor álle mensen en daardoor kansen.

Maar met gelijkwaardigheid voor alle mensen blijft het nog wel droevig gesteld, niet alleen in Amerika maar ook hier waar discussies over bijvoorbeeld afkomst helaas actueel en kennelijk noodzakelijk zijn. Ook de positie van vrouwen is nog nergens echt gelijkwaardig maar het besef dat vrouwen, door gezamenlijk op te trekken, steeds meer invloed krijgen is veelbelovend; zoals in Belarus en in Polen. In Polen staat zeggenschap over zwangerschap opnieuw ter discussie (en niet alleen daar!) waar, in plaats van meer mogelijkheden, steeds meer beperkingen worden opgelegd.

En dan hebben we het nog niet eens over de tweede golf COVID-19 infecties die ons land (en een groot deel van de wereld) teistert en waar zoveel mensen in de zorg hun handen aan vol hebben! Wij hebben onze algemene ledenvergadering daarom ook digitaal moeten houden. Onze samenleving is daar langzamerhand aan gewend geraakt, maar het blijft lastig om elkaar niet echt te kunnen ontmoeten. Zelf kon ik de vergadering hierdoor juist wel meemaken, terwijl ik – met wat uiteindelijk ook een corona-infectie bleek – van onder de dekens meekeek. Gelukkig heeft Annelie Bisschops het prima overgenomen en is het een goede vergadering geweest. Als smaakmaker voor een symposium over zintuigen bij een volgende ALV heeft Paula Hertogh, kunsthistorica, een korte presentatie gegeven over kijken naar kunst. Lobke van Overbeek werd herbenoemd in de vergadering en zij gaf een mooi overzicht van de resultaten van de ledenraadpleging die wij in juni hebben gehouden. Een kort verslag staat elders in onze nieuwsbrief. Formeel was het belangrijk dat de jaarrekening weer goedgekeurd werd, wat gelukkig gebeurde met dank aan de kascommissie. Er werden suggesties gedaan voor de begroting voor het komende jaar, zodat we in 2021 ook weer mooi invulling kunnen geven aan onze ambities!

Blijf gezond!

Lydia Ketting-Stroet

ps. Met mij gaat het gelukkig weer beter.

Lees de nieuwsbrief
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek