Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Voorwoord VNVA nieuwsbrief september 2021

dinsdag 21 september 2021

Kom je ook?

Het kan weer en het mag weer, gezamenlijk ons mooie Corrie Hermann Symposium beleven. Na de digitale uitvoering van het Els Borst Oeuvreprijs-symposium (wat op zich goed gelukt was) zijn we heel blij dat we jullie op 2 oktober weer in de Gertrudiskapel in Utrecht kunnen ontvangen. De hybride bijeenkomst biedt nog meer mensen de gelegenheid om deel te nemen. Onze prijswinnares dr. Antoinette Maassen van de Brink heeft vanuit haar kennis over migraine, waar veel vrouwen aan lijden, een mooi programma samengesteld.

Wij merken dat de nieuwe ontwikkelingen van digitale bijeenkomsten ook een andere manier van met elkaar iets delen heeft gebracht: onze huiskamermeetings zijn bijzonder populair. Het is een mooie manier om aandacht aan allerlei onderwerpen te kunnen besteden, waarbij de focus op onderwerpen die voor vrouwelijke artsen interessant zijn, voorop staat.

Op 13 september mocht ik ook weer ergens naar toe: het Vrouwenpodium, waar de Nederlandse Vrouwenraad in participeert, had de jaarlijkse Prinsessendag georganiseerd. Het onderwerp was hoe kleine banen grote risico’s kunnen vormen, met name voor vrouwen die praktisch opgeleid zijn. Met ervaringsdeskundigen, experts en Tweede Kamerleden werd een discussie gevoerd over afspraken aan de keukentafel, op de werkvloer en aan de formatietafel. Vrouwelijke artsen waren niet direct de doelgroep waar men zich in deze discussies zorgen over maakte, maar ook voor ons is het een relevant probleem. Bij kleine deeltijdbanen loop je de kans met alle financiële verplichtingen als AOV en pensioen uiteindelijk weinig onder de streep over te houden. De keuze is vaak begrijpelijk vanwege problemen met kinderopvang, maar wij zullen ons moeten inzetten om kinderopvang een goede structurele basisvoorziening te laten zijn. Dan hebben vrouwen de kans om hun deskundigheid en talenten in te zetten – en dat geeft vast minder hoofdpijn!

Lydia Ketting-Stroet

Lees hier de hele nieuwsbrief
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek