Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Corrie Hermann Prijs 2019 voor Dr. Loes Visser

dinsdag 16 april 2019

Op zaterdag 30 maart 2019 heeft de Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen (VNVA) de Corrie Hermann Prijs uitgereikt aan Dr. Loes Visser, epidemioloog.

Dat gebeurde tijdens het symposium “Farmacotherapie M/V: soms is onderscheid nodig” dat ter ere van de prijswinnares werd georganiseerd in de Gertrudiskapel in Utrecht.

Dr. Loes Visser is in 1992 cum laude afgestudeerd als farmaceut aan de RU Groningen in 2003 als klinisch epidemioloog aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en in 2006 geregistreerd als epidemioloog.

Loes Visser is een bevlogen ziekenhuisapotheker, werkzaam in het HAGA-ziekenhuis, die al jaren ijvert voor een breder perspectief op het gebruik van geneesmiddelen. Met aandacht voor effecten van medicijnen en bijwerkingen die voor vrouwen en mannen en voor verschillende leeftijdsgroepen heel anders kunnen zijn. Zij stelt het thema genderverschillen bij farmacotherapie onvermoeibaar aan de orde en weet dit ook maatschappelijk relevant te presenteren.

Ze zet zich al jaren met veel energie in om deze vernieuwende inzichten onder de aandacht te brengen, ver buiten de grenzen van haar eigen ziekenhuis en regio. Zij verspreidt de resultaten van haar wetenschappelijk onderzoek niet alleen in vakkringen, maar draagt ze ook breed maatschappelijk uit. Ze richt zich daarbij ook via media tot het publiek om te vertellen over sekseverschillen in de toepassing van medicijnen.

Als opleider in het Hagaziekenhuis is ze een rolmodel. Niet alleen voor de apothekers die zij opleidt, maar ook voor specialisten, specialisten in opleiding en andere ziekenhuismedewerkers. Als lid van het stafbestuur in het Hagaziekenhuis heeft ze de portefeuille opleiding, onderwijs en wetenschap onder zich.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek