Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Hanneke Takkenberg wint VNVA Els Borst Oeuvreprijs!

donderdag 18 oktober 2018

Op 6 oktober jl. vierde de vereniging van Nederlandse vrouwelijke Artsen (VNVA) haar 85-jarig jubileum. Tijdens dit Lustrumcongres werd de VNVA Els Borst Oeuvreprijs uitgereikt aan Professor Hanneke Takkenberg.

Professor Hanneke Takkenberg ontving de prijs onder andere voor haar inzet op zowel wetenschappelijk als maatschappelijk vlak voor het verbeteren van de gezondheidszorg met name ten aanzien van vrouwen: dit geldt voor patiënten én vrouwelijke artsen.

Als topwetenschapper is zij een rolmodel en coach voor vele vrouwelijke artsen en draagt zij op uitgebreide wijze bij aan de toepassing van sekse specifieke resultaten van onderzoek in de cardiovasculaire geneeskunde.

Binnen de Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen heeft zij vanuit de commissie Top, onderzoek gedaan naar de verhoudingen tussen mannelijke en vrouwelijke artsen. Dat heeft zich doorgezet in het bevorderen van samenwerken en steunen van netwerken van vrouwelijke academici en vrouwelijke hoogleraren. Een terechte prijswinnares waar de VNVA erg trots op is! Hanneke Takkenberg ontving, als tastbaar bewijs van de VNVA Els Borst Oeuvreprijs, uit handen van oud prijswinnares Gunilla Kleiverda een beeld ontworpen door kunstenares Marijke in den Bosch. In de komende tijd wordt een symposium rond de prijswinnares georganiseerd.

Over Professor Hanneke Takkenberg

Takkenberg is epidemioloog en hoogleraar klinische besliskunde in cardiovasculaire interventies van de afdeling Thoraxchirurgie van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Van het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit heeft zij de opdracht als Chief Diversity Officer om de diversiteit op alle niveaus in de organisatie van de universiteit te bevorderen, waarbij culturele en sekseverschillen geen belemmeringen vormen maar de kracht van waaruit mensen zich kunnen ontplooien.

b5MVH4752 kopie
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek