Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Impressie beleids-en bestuursweekend

zaterdag 2 november 2019

door Lobke van Overbeek

Op 4 oktober (2019, red.) bevind ik mij met een kleine, maar diverse groep in het Kontakt der Kontinenten in Soesterberg, voor een nieuwe editie van het beleids- en bestuursweekend. Een bekend fenomeen in de historie van de VNVA en dit jaar terug van weggeweest. Dit jaar is Ina Vader gevraagd om ons houvast en structuur te geven en met ons te komen tot nieuwe energie en plannen voor de toekomst van de VNVA.

Na een lange werkweek is er eerst even tijd om te landen met een drankje, waarna we aanschuiven voor het ‘diner pensant’. Gelukkig kunnen ook de laatste deelnemers bij het hoofdgerecht aanschuiven. Tussen de gangen door is er tijd voor een blik op onze vereniging vanuit onder andere een historisch en internationaal kader, voorbereid door bestuursleden Lotte Raadschilders en Annelie Bisschops en oudgediende Cisca Griffioen. Aan tafel is er tijd voor persoonlijke gesprekken over werk, gezin en de zoektocht die de combinatie soms oplevert.

Als eerste zoek ik na een afsluitende kop thee mijn bed op, tijd voor de eerste nacht in tijden zonder kinderen. Desondanks ben ik de volgende ochtend al vroeg weer wakker, en ik blijk niet de enige. Kennelijk is dat dagelijks ritme toch behoorlijk strak ingesleten.

Na een douche en een uitgebreid ontbijt beginnen wij aan het tweede deel van het weekend, waarin eerst een korte kadertraining door Ina op het programma staat. Als deelnemer van een van de trainingen in 2017 ben ik erg benieuwd hoe ze dit zal aanpakken. Ina zou Ina niet zijn als ze niet een draai weet te geven aan deze opdracht en het is haar wonderwel gelukt. We worden uitgedaagd om niet zozeer over onze eigen loopbaanontwikkeling na te denken, maar over welk deel van de VNVA wij zouden missen als het niet zou bestaan. Vooral de netwerkmogelijkheden, belangenbehartiging en opties voor trainingen en mentorschap komen uitgebreid aan de orde.

Dan is het tijd om alle gedachten om te zetten naar concrete ideeën. Nu komt iedereen echt op gang en komen de mooiste dromen en plannen op tafel. Hierin staan centraal: actief ledenbeleid vanuit bevlogenheid, zichtbaarheid naar buiten en contacten en netwerken. Het blijkt nog niet zo makkelijk om deze mooie dromen om te zetten naar haalbare en praktische plannen. Hier ligt een taak voor het bestuur om die omslag te gaan vormgeven.

Al met al een inspirerend weekend met veel nieuwe stof tot nadenken en ideeën waarvan we moeten gaan bedenken wat we willen en vooral ook kúnnen oppakken. Uiteraard bruist er bij het bestuur weer nieuwe energie. We hopen dit te kunnen delen met andere actieve leden die hier en daar wat willen bijdragen. Mocht jij ook ideeën hebben en hier zelf met ons mee aan de slag willen gaan, schroom dan niet om ons dit te laten weten!

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek