Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Viering Corrie Hermann 90 jaar met Prijswinnaressen

maandag 26 september 2022

Op 4 augustus 2022 vierde Corrie Hermann haar 90ste verjaardag. Dit was voor de VNVA aanleiding haar uit te nodigen voor een feestje op een locatie waar zij erg op gesteld was: De Tuin van Kapitein Rommel in Castricum, een ontmoetingslocatie voor vele doelgroepen die wordt beheerd door een stichting waar Corrie vele jaren bestuurswerk voor deed. De tuin wordt door vrijwilligers in stand gehouden. Het terras van de ontmoetingsruimte in de tuin was prachtig voor de persoonlijke ontvangst op 22 september jl. Het bestuur van de VNVA, de Corrie Hermannprijs Commissie en de Prijswinnaressen zelf waren vrijwel allemaal gekomen om Corrie te verwelkomen en te feliciteren.

Aanbieden Jubileumboek

Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd een jubileumboek aangeboden waar bijna alle prijswinnaressen een bijdrage aan hadden geleverd. Zij grepen deze unieke aanleiding aan om hun waardering te uiten. De prijs bleek voor veel prijswinnaressen een zetje in de rug voor hun carrière. Zo maakten velen daarna de stap tot hoogleraar of konden meer publiciteit genereren en subsidies binnenhalen om hun doel te bereiken. Bovendien werd het voor de VNVA een mooie manier om steeds weer een feestelijk, inhoudelijk symposium te organiseren, vrijwel altijd in de aanwezigheid van Corrie.

Tijdens de feestelijke viering in Castricum was Corrie geroerd en verheugd dit te horen en te kunnen nalezen in het jubileumboek.

De Corrie Hermannprijs

Sinds 1992 werd de Corrie Hermannprijs al 21 keer uitgereikt. Indertijd heeft het bestuur van VNVA de Prijs ingesteld op instignatie van Corrie Hermann om vrouwelijke artsen, die bijzondere prestaties binnen hun vakgebied leveren, een podium te geven om meer aandacht te genereren.

De VNVA kent de Corrie Hermannprijs periodiek toe aan vrouwelijke artsen die zich binnen hun werk profileren en daarmee bijdragen aan de realisering van de doelstellingen van de vereniging. Enkele van deze doelstellingen zijn: versterking van de positie van de vrouwelijke arts in de medische professie, bestrijding van discriminatie op grond van geslacht (met name binnen de gezondheidszorg) en stimulering van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van vrouwen en gezondheidszorg.

Corrie Hermann

Corrie Hermann was voorzitter van de VNVA van 1975 tot 1981 en speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de doelstellingen van de vereniging. Corrie Hermann was jeugdarts en tot mei 2002 actief in de landelijke politiek.


- Irene Hellemans

Foto's gemaakt door Irene Hellemans en Janny Dekker.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek