Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

80% van patiënten met onverklaarde gezondheidsklachten is vrouw - Dag van de Vrouwengezondheid

zaterdag 25 mei 2024 11:00 - zaterdag 25 mei 2024 17:30
dag vand e vrouwengezondheid

Op zaterdag 25 mei vindt de eerste nationale Dag van de Vrouwengezondheid plaats in de Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht. Deze dag is een initiatief van Stichting Voices for Women, die de stem laat horen van vrouwen met onverklaarde gezondheidsklachten. De stichting maakt zich hard voor genderspecifieke medische zorg. Nog steeds overlijden er onnodig vrouwen in ons land door een verkeerde diagnose.

Het is de eerste keer dat er in Nederland een dag in het teken zal staan van vrouwengezondheid die zo overkoepelend is. En dat is hard nodig. Nog steeds is onvoldoende bekend dat vrouwen anders ziek worden dan mannen, terwijl 80 procent van alle patiënten met onverklaarde gezondheidsklachten vrouw is. Het is niet verbazend dat het ziekteverzuim onder vrouwen groter is dan onder mannen. Dit zorgt voor veel leed, maar het kost Europa en ook werkgevers veel geld. Voor het eerst is in kaart gebracht wat genderongelijkheid in de gezondheidszorg Europa kost: 750 miljard euro.

Voices for Women organiseert een baanbrekend event op 25 mei met de focus: Hoe anders ziek wordt het vrouwenlichaam? Anno 2024 is het mannenlichaam nog steeds de norm. We nemen je mee in de wereld van hormonen, het vrouwenhart, depressie, de overgang, auto-immuunaandoeningen en nog veel meer. Voices for Women geeft de gevolgen van een groot medisch kennishiaat een gezicht. Op het podium staan medisch specialisten, wetenschappers en ervaringsdeskundigen.

Je hoort op deze dag feiten die elke vrouw van alle leeftijden, met of zonder gezondheidsklachten, maar ook elke man, zorgprofessional, bestuurder, werkgever en HR- manager, hoort te weten. We hebben inspirerende sprekers als cardiologe Angela Maas, gynaecologe Dorenda van Dijken en psychiater Jim van Os. Tanja Jess is dagvoorzitter en host een talkshow over de overgang. Ook zijn er workshops, optredens van Marjolijn van Kooten en Edsilia Rombley, een informatiemarkt, foto-expositie en een heerlijke gezonde uitgebreide lunch.

Zijn jullie als organisatie bezig met het voorkomen van ziekteverzuim en bewustwording rondom gezondheid? Dan is dit een dag om met collega's naartoe te gaan. Wij gaan net zo lang door totdat elke vrouw de juiste zorg krijgt. Wil jij dat ook? Dan zien we je/jullie graag 25 mei op de roze loper!

Voor meer informatie en ticketverkoop (ticketprijs is 29,95 euro): https://dagvandevrouwengezondheid.nl/. Wil je meerdere kaarten kopen? Wij kunnen zorgen voor een aparte ticketlink voor jouw organisatie. Meer weten? Mail dan naar mariette@voicesforwomen.nl.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek