Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

VNVA Corrie Hermannprijs Symposium

zaterdag 25 maart 2023 12:00 - zaterdag 25 maart 2023 16:30

Locatie: Gertrudis Kapel (Zalencentrum In de Driehoek), Willemsplantsoen 1c, 3511 LA Utrecht.

Ter gelegenheid van de uitreiking van de Corrie Hermannprijs 2023 aan prof. dr. Denise Eygendaal organiseert de Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen (vnVa) op zaterdag 25 maart 2023 een symposium – getiteld “(Voor)oordelen van genderdiversiteit in de orthopedie”.

Prof. dr. Denise Eygendaal is de eerste vrouwelijke hoogleraar orthopedie en nu ook afdelingshoofd in Nederland en fungeert als een groot en ambitieus voorbeeld voor vrouwelijke collegae. Ze is oprichtster van de Ladies Society binnen de Nederlandse Vereniging voor Orthopedie, een netwerk van vrouwelijke orthopeden en arts-assistenten met als doel elkaar nader te verbinden en te versterken. Dat is momenteel hard nodig, omdat er een overschot is aan orthopeden en vrouwen eerder het vak dreigen te verlaten. Daarnaast is ze actief binnen de wereldwijde organisatie van Women in Orthopaedics.

Haar enthousiasme voor haar vakgebied in combinatie met haar grote wetenschappelijke interesse hebben haar vleugels gegeven in een van oudsher door mannen gedomineerd vakgebied.

Tijdens het symposium “(Voor)oordelen van genderdiversiteit in de orthopedie zullen diverse sprekers de belangrijkste ontwikkelingen binnen het vakgebied orthopedie toelichten. Aan het eind wordt de Corrie Hermannprijs uitgereikt aan prof. dr. Denise Eygendaal.

Het symposium vindt plaats in de Gertrudiskapel aan het Willemsplantsoen 1c in Utrecht van 12.00 – 16.30 uur. Aansluitend is er een receptie. Graag nodigen we u uit bij dit symposium aanwezig te zijn. Voor deelname aan dit symposium vragen wij een kleine entree bijdrage.

CHP-prijs_nieuw
Meer informatie en inschrijven
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek