Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Prijswinnares Corrie Hermannprijs 2023 bekend

donderdag 12 januari 2023

Op zaterdag 25 maart 2023 reikt de vereniging van Nederlandse vrouwelijke Artsen (vnVa) de Corrie Hermann Prijs uit aan Prof. dr. Denise Eygendaal.

Dat gebeurt tijdens het symposium (Voor)oordelen van genderdiversiteit in de orthopedie dat ter ere van de prijswinnares wordt georganiseerd in de Gertrudis Kapel in Utrecht.

Prof. dr. Denise Eygendaal is de eerste vrouwelijke hoogleraar orthopedie en nu ook afdelingshoofd in Nederland en fungeert als een groot en ambitieus voorbeeld voor vrouwelijke collegae. Ze is oprichtster van de Ladies Society binnen de Nederlandse Vereniging voor Orthopedie, een netwerk van vrouwelijke orthopeden en arts-assistenten met als doel elkaar nader te verbinden en te versterken. Dat is momenteel hard nodig, omdat er een overschot is aan orthopeden en vrouwen eerder het vak dreigen te verlaten. Daarnaast is ze actief binnen de wereldwijde organisatie van Women in Orthopaedics.

Haar enthousiasme voor haar vakgebied in combinatie met haar grote wetenschappelijke interesse hebben haar vleugels gegeven in een van oudsher door mannen gedomineerd vakgebied.

Tijdens het symposium “(Voor)oordelen van genderdiversiteit in de orthopedie zullen diverse sprekers de belangrijkste ontwikkelingen binnen het vakgebied orthopedie toelichten. Aan het eind wordt de Corrie Hermannprijs uitgereikt aan prof. dr. Denise Eygendaal.

Meer informatie en inschrijven klik hier.

Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek