Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

VNVA Essayprijs

De VNVA Essayprijs is in het leven geroepen om meer aandacht voor gender of vrouw-geassocieerd maatschappelijk en wetenschappelijk onderzoek te verkrijgen. Een essay schrijven is een laagdrempelige activiteit voor artsen van diverse vakgebieden om mee te dingen naar de VNVA Essayprijs. Een wetenschappelijke basis is niet noodzakelijk. Het essay kan worden geschreven zonder hoge publicatie-eisen.

De lancering van de essayprijs 2018 leidde tot een aantal succesvolle nominaties met als resultaat 1 prijswinnares. Daarom geven we een vervolg aan deze prijs: de VNVA Essayprijs 2019. Het thema voor 2019 is 100 jaar actief Vrouwenkiesrecht.

Klim in de pen en schrijf een essay over dit onderwerp. Wat weet jij over de invloed van vrouwelijke artsen in de politiek? Wat is er veranderd in de loop der tijd? Waar zou meer aandacht voor mogen komen? Wat ervaar jij in de praktijk over gelijke rechten of politieke invloeden op het werk? Laat je verhaal en stem horen, en schrijf een bevlogen essay over het 100 jaar actief vrouwenkiesrecht.

De prijs bestaat uit een oorkonde met toekenning van een cheque van 250 euro (vrij besteedbaar) en een presentatie op het najaarssymposium 2019. Samenwerking met het VNVA bestuur tot verwerking van een publicatie is gewenst.

Deadline: 31 augustus 2019

Inzending naar vnvamail@vnva.nl.


Namens het bestuur en de jury

Criteria Essayprijs

  • Een Nederlandse tekst geschikt voor alle collega’s bestaande uit maximaal 1500-2000 woorden.
  • Het type essay kan uiteenlopen van een opiniërend, maatschappelijk relevant, genderspecifiek thema, tot casuïstiek of een overzicht van een onderzoeksgebied. Een wetenschappelijke element mag, maar is niet noodzakelijk.
  • Het essay kan eveneens een thema bevatten waarover reeds is gepubliceerd, echter een bestaande publicatie insturen is niet mogelijk.
  • VNVA lidmaatschap is geen voorwaarde en ook mannelijke artsen worden van harte uitgenodigd te reageren.

Thema Essayprijs 2019: 100 jaar actief Vrouwenkiesrecht.

Inhoud prijs:
Cheque van 250 euro
Platform bij de toekenning van de prijs

Sluiten
X Zoek