NVR Wrap up Campagne Nationale Coördinatie Geweld tegen Vrouwen
woensdag 6 april 2022 14:15 - woensdag 6 april 2022 16:15WAT? Online event ‘Wrap Up NVR Campagne Nationale Coördinatie Geweld Tegen Vrouwen’ met experts, paneldiscussies en speciale gast VWS.
WANNEER? Woensdag 6 april, 14.45-16.15 uur
WAAR? Online. De zoomlink volgt na aanmelding (info@de-nvr.nl) met je naam en organisatie
SPREKERS & PANELLEDEN:
- Aleid van den Brink: voormalig bestuurder van Blijf Groep, lid van de GREVIO, expertgroep voor het monitoren van de implementatie van de Istanbul Conventie bij de Raad van Europa
- Susanne Slikkerveer: expert huiselijk geweld en kindermishandeling/ervaringsdeskundige
- Eva Scholten: voorzitter Landelijk netwerk vrouwenopvang en bestuurder van Moviera
- Wendy Buysse: onderzoeker DSP-groep die de evaluatie verzorgde van de pilot ‘geïntegreerde aanpak huiselijk geweld bij de rechtbank in Rotterdam Rijnmond
- Hanneke Bakker: directeur/bestuurder Blijf Groep
Het Project
De Nederlandse Vrouwenraad (NVR), zet zich in voor een nationale coordinatie ‘Geweld tegen vrouwen’ opdat degenen die slachtoffer zijn van vormen van geweld (online, offline, huiselijk geweld, sexisme, racisme, discriminatie op straat, op het werk, op school, in de sportschool, cultuursector, media enz.) de hulp krijgen die ze verdienen.
De SDG’s hebben een nationale coördinatie, mensenhandel & seksuele uitbuiting kennen een nationale rapporteur maar de coordinatie ‘geweld tegen vrouwen & meisjes’ is versnipperd over meerdere ministeries: VWS, OCW, J&V en deels bij Binnenlandse Zaken. Er gebeurt al veel. Het regeerakkoord benoemt het bestrijden van geweld tegen vrouwen(!) maar Nederland kent nog geen nationale coördinatie - een wettelijk vereiste.
De NVR werkt samen met de European Women's lobby EWL en de Raad van Europa aan het bestrijden van 'alle vormen van geweld tegen vrouwen' door zich in te zetten voor de implementatie en naleving van de Istanbul Conventie, een belangrijk mensenrechtenverdrag om alle vormen van geweld tegen vrouwen en meisjes, te stoppen en te voorkomen.