Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Martine van Huizum - 24 november 2022

woensdag 23 november 2022


Next level breast-contour preserving surgery

In dit proefschrift wordt het concept van borstcontourconservering getest bij vrouwen die eerder hele borstbestraling ondergingen. In hoofdstuk 2 wordt het gebruik van de interne flap van de borstslagaderperforatie (IMAP) gepresenteerd als een innovatieve techniek van onmiddellijke borstcontourrestauratie door oncoplastische volumevervanging.
In hoofdstuk 3 presenteren we het resultaat van directe implantaatreconstructie bij patiënten met eerdere mantelveldbestraling vergeleken aan patiënten met eerdere bestraling van de hele borst.
In hoofdstuk 4 vergelijken we de uitkomst van onmiddellijke latissimus dorsi- en implantaatreconstructies na huidsparendeherstelmatectomie met de algemeen aanvaarde secundaire borstreconstructie door gecombineerde latissimus dorsi-flap en implantaat.
In hoofdstuk 5 wordt gepleit voor de innovatieve toepassing van dezelfde gecombineerde huidsparende en hybride aanpak als risicoverlagende behandeling na eerdere BCT.
In de studie gepresenteerd in hoofdstuk 6, bepaalden we het langetermijneffect van de LD-borstreconstructie op de sterkteprofielen van de bovenste extremiteit door de isometrische koppelsterkte te meten, zowel in zeven synergetische als in twee contra-bewegingsrichtingen.
In hoofdstuk 7, de eerste reeks vertraagde de-epithelisatie van de reconstructieflap in de setting van gecombineerde huidsparende bergingsmputatie en onmiddellijke autologe borstreconstructie In hoofdstuk 8 werden de voorgaande hoofdstukken in wederzijds perspectief geplaatst. Daarnaast werden enkele reflecties gegeven over de uitdagingen voor toekomstig onderzoek.

Lees meer
Deel dit via:
Naar overzicht
Sluiten
X Zoek