Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Aan het sterfbed

Gerecenseerd door: Geesje Nijhof

Recensie van Aan het sterfbed. Auteur: Korine van Veldhuijsen

Dit boek is een aanrader voor iedereen die professioneel met sterven en met einde leven discussies te maken heeft. In 39 authentieke verhalen van zowel naasten als professionals – waarin de beleving van een stervensfase wordt verteld – krijgt de lezer een brede inkijk in hoe waardevol de bewuste beleving van deze fase kan zijn. Niet alleen voor degene die gaat sterven, maar zeker ook voor de achterblijvers. Ieder verhaal op zich is anders, wat overeenkomt is de emotie die binnenkomt bij de lezer.

Sterven is dikwijls een zwaar onderwerp, maar de verhalen in dit boeken laten je achter met een goed gevoel. Karine van Veldhuijsen slaagt erin je mee te nemen in de emotie van de verteller. Het is een boek om niet in één ruk uit te lezen, maar veeleer om het af en toe te pakken en een paar hoofdstukken te lezen. Het helpt om regelmatig te beseffen dat het leven eindig is en dat het belangrijk is om elke dag voluit te beleven.

Daarnaast stimuleert het om ook na te denken over wat je zelf zou willen in de verschillende situaties. Het biedt daarmee ook een stukje reflectie op jouw eigen houding ten aanzien van het levenseinde. Een onderwerp waarover we met anderen minder vaak spreken als over het levensbegin. Het boek levert zeker stof om het gesprek over (sterven) meer in het licht te zetten. Ik kan het van harte aanbevelen.

- Geesje Nijhof

9789020214925-480x600
Sluiten
X Zoek