Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Ambitie met een grote M , Voluit leven als medicus, moeder en mijzelf

Gerecenseerd door: Ingrid Pladdet

Uitgeverij Réunion. Ean: 9789079263158

Recensie 'Ambitie met een grote M , Voluit leven als medicus, moeder en mijzelf'

Dit is een luchtig geschreven coachingsboek voor de vrouwelijke arts. In korte stukjes beschrijft het het hele proces van ambities en dromen waarmaken. Terwijl de omgeving en vrouwen zelf nog vaak verwachten dat de vrouw ambities opzij zet en als er te veel ballen in de lucht zijn, geeft Maleene aan dat dat het begin van het mogelijke verval naar burn-out en desillusie is. Concrete schetsen aan de hand van de rollen medicus, moeder ( maar lees gerust ook privépersoon zonder kinderen) en mijzelf tonen hoe proactief regie te houden over je leven . Daarnaast wordt je aangespoord tot verder lezen of filmpjes kijken en oefenen of reflecteren op jouw situatie. Allerlei zaken als omdenken, mindfulness, ambitielijstjes, coachings- methoden en burn-out preventie en kernkwaliteiten komen aan bod . Evenals een berg aan voorbeelden en tips.

Wist je dat we allemaal mindbugs hebben , zoals”vrouwen hebben een andere work-life balance”. Uit onderzoek blijkt dit helemaal niet sekse specifiek te zijn, maar sociaal-cultureel . Kijken naar je eigen mindbugs kan zeer verhelderend werken als je keuzes wilt maken.

Dit boekje is voor elke ( vrouwelijke) arts een mooi geschenk om gedurende je loopbaan steeds weer even als toetssteen op te pakken , je leven in de hand te nemen en te blijven groeien. Regelmatig reflectie op jezelf helpt om trouw te blijven aan jezelf en daarop je keuzes te baseren en minder belangrijke dingen handiger te organiseren.

- Ingrid Pladdet , Specialist ouderengeneeskunde

9200000010095219
Sluiten
X Zoek