Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Breinfitness

Gerecenseerd door: Sabina Bagga-Kumar

Noëlle Kamminga. Breinfitness. Uitgeverij Boom, 2022. ISBN 9789024444960.

Breinfitness is het boek geschreven door GZ-psycholoog en neurowetenschapper Noëlle Kamminga, waarbij een trainingsprogramma wordt aangeboden bij cognitieve klachten.

Dit boek geeft duidelijke uitleg over wat cognitieve problemen zijn. Het biedt heldere vaardigheden om hiermee te leren omgaan.

Het bestaat uit oefeningen op het gebied van aandacht, concentratie, geheugen en uitvoerende functies. Ook krijg je inzicht en tips in het omgaan met ‘extra factoren’, zoals vermoeidheid, stress, angst en depressie, en pijn, die met je cognitief functioneren kunnen samenhangen.

Dit boek is bedoeld voor eenieder die last heeft van cognitieve klachten of zijn brein wil trainen om dit te voorkomen. Ook kan het door verschillende disciplines, zoals huisartsen, (neuro)psychologen, (gespecialiseerde) verpleegkundigen, revalidatieartsen, ergotherapeuten en neurotrainers worden gebruikt in hun therapeutisch of begeleidend proces.

Het boek kan en hoeft niet in een zucht uitgelezen te worden, het is een werk-zelfhulpboek waarbij oefeningen op verschillende momenten kunnen worden ingezet. Het neemt je mee in het proces van cognitief functioneren en legt het onderliggende mechanisme goed uit.

Mijn mening over dit boek is positief en is naar mijn idee goed inzetbaar bij mensen zonder cognitieve klachten dan wel milde tot matige klachten.

913x1200
Sluiten
X Zoek