Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Een regenboog in jou

Gerecenseerd door: Marie-José van Hoof

In haar boek ‘Een regenboog in jou. De emotionele rollercoaster bij zwangerschap na verlies’, uitgegeven door Lannoo, richt Christine Vandenhole zich tot ouders die een kind verloren hebben en een nieuwe zwangerschap overwegen. Eerder schreef zij al het boek ‘Het rouwt in jou’.

Vragen als ‘Willen we nog een kind? Wanneer? Hoe?’ stelt elk ouderpaar zich. In het geval ouders echter een kind verloren hebben kunnen deze vragen en hun timing heel gevoelig liggen en loodzwaar aanvoelen.

De auteur, zelf verloskundige en een ouder die een kind verloor, is zich samen met haar man na de dood van hun kind, Berre, middels het Berrefonds (2009) in gaan zetten voor andere ouders die dit overkwam. Omdat zoals zij zegt een zwangerschap na verlies een heftige rollercoaster is, vol emoties, twijfel, verdriet, hoop en liefde. In dat kader had zij vele gesprekken met andere ouders waarvan zij de ervaringen en getuigenissen op papier heeft gezet.

Dit boek richt zich in praktische zin op de aanstaande ouder van een verloren kind. Aan de hand van tien hoofdstukken wordt deze ouder meegenomen in alle praktische zaken en emoties die zich in ieder trimester van de zwangerschap en daarna in de kraamperiode voor kunnen doen. Het boek is voorzien van praktische tips en checklists voor elke fase.

Het boek is een vrolijk, luchtig, kleurrijk en creatief geheel geworden vanuit zowel ervaringsdeskundigheid als professionaliteit. Het sluit aan bij de onzekere zwangere qua toon en informatie en biedt diverse coping vaardigheden om met onzekerheden en uitdagingen om te gaan. Een mooie ondersteuning voor ouders die zowel rouwen om als zich verheugen op nieuw leven in hun gezin.

regenboog
Sluiten
X Zoek