Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Het nieuwe vegalicious

Gerecenseerd door: -

Het Nieuwe Vegalicious is een vegetarisch kookboek met meer dan 200 recepten voor allerlei gelegenheden. Deze recepten worden onderverdeeld in 9 hoofdstukken waarbij zaken aan de orde komen als: het ontbijt, wat is handig om op voorraad te hebben, recepten voor periodes van weinig tijd of geld en oplossingen voor als je een groter gezelschap te eten hebt. Elk hoofdstuk en elk recept begint met een verhaaltje. Inleidend bij de recepten bespreekt Alice Hart een ingrediënt of de herkomst van het recept. Dit is leuk omdat de schrijfster hele internationale recepten heeft gekozen.

Het kookboek heeft een aantrekkelijke kaft waarop de woorden de feelgood-foodbijbel prijken. Dat schept een bepaalde verwachting. De eerste keer dat ik de foodbijbel opensloeg werd die verwachting helaas niet ingelost. Het boek bevat weinig foto’s waardoor je niet weet tot wat voor eindresultaat de recepten zullen lijden. Vaak zijn het flinke ingrediëntenlijsten zelfs voor ogenschijnlijk eenvoudige recepten als zoete aardappelfriet. Bij het hoofdstuk snel vermeldt Alice dat snel voor haar betekent een bereidingstijd van ongeveer 30 minuten van begin tot eind recept. Dat is precies het gevoel wat je bij de meeste recepten krijgt, het lijkt me lekker maar dat bereiden gaat wel lang duren.

Als je al vegetarisch eet in de stijl van Alice denk ik dat het een interessante uitbreiding zal zijn op je kookrepertoire maar voor de doorgewinterde carnivoor zal het een vrij grote stap zijn iets uit dit kookboek te bereiden.

9200000051926090
Sluiten
X Zoek