Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Hoogsensitiviteit als kracht

Gerecenseerd door Ingrid Verbeek-Starink

Boekrecensie: ‘Hoogsensitiviteit als kracht’, door Carolina Bont. Kosmos Uitgevers, 2019.

Dit prettig leesbare boek is een feest van herkenning als je hoog sensitief (HS) bent.
HS wordt gezien bij 20% van de mensen.
Het boek legt de nadruk op het ontwikkelen van je intuïtie - je innerlijke wijsheid.
Intuïtieve ontwikkeling helpt je hoe je constructief met HS om kunt gaan. In het boek wordt duidelijk uitgelegd wat HS is, een aangeboren kwaliteit, je bent iemand met speciale eigenschappen. Verder lees je over de valkuilen van HS en hoe je HS als kracht kunt inzetten. Daarvoor is bewust-wording nodig. Herkenning, acceptatie, inzicht. Positief gerichte vragen aan jezelf stellen. Je zelfkennis vergroten.
Een heleboel praktisch goed uitvoerbare oefeningen helpen je op weg. Leren aarden (gronden) en centreren (je op een bepaalde manier concentreren) zijn heel belangrijk. Duidelijke voorbeelden maken het boek luchtig.
Leven in het hier en nu, je niet hechten, loslaten dus. Negatieve beperkende gedachten omzetten in positief helpende overtuigingen. Veel bekende invalshoeken komen in dit boek samen. Zelfbescherming, zelfwaardering en zelfzorg (luisteren naar je lichaam) komen aan de orde, naast nuttige tips voor een bloeiende relatie en hoe om te gaan met HS kinderen.
Dit boek helpt je op weg om intuïtief te leven door je hoog sensitieve kwaliteiten meer aan te spreken, met als doel meer voldoening en vervulling in je leven te ervaren. Als HS persoon heb je jezelf en anderen zoveel te geven…
Tevens een zeer lezenswaardig boek voor iedereen die meer over HS wil weten.

Ingrid Verbeek-Starink, huisarts niet (meer) praktiserend
11 januari 2020

Hoogsensitiviteit als kracht
Sluiten
X Zoek