Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Ik leef!

Gerecenseerd door: Marianne Leenders, anesthesioloog/pijnbehandelaar n.p. , consulent palliatieve zorg

Erna Oosterveen, Ik leef! (Over)leven na je kankerbehandeling. Uitgeverij KokBoekencentrum, 2022. ISBN 9789043537674.

De auteur, die zelf borstkanker heeft gehad, beschrijft in dit boek op een prettig leesbare manier haar eigen ervaring met alles wat bij het hebben van kanker komt kijken en ook wat je na de behandelingen nog kunt verwachten Zij vult haar ervaring aan met die van diverse andere mensen en gaat over ieder onderwerp ook in gesprek met een beroepsmatig deskundige.

Het boek is ingedeeld in twee delen: het eerste deel gaat over de impact van kanker op je leven en de gevolgen daarvan voor je lichaam, voor je psyche, voor je relaties en voor je werk en financiën..

In het tweede gedeelte; Helen en herstellen gaat de auteur in op het weer zin krijgen in het leven en eventueel andere dingen gaan doen of de dingen anders gaan doen.

Ik kreeg door het lezen van dit boek een goed beeld van de veelheid van zaken en emoties waar je mee te maken kunt krijgen tijdens en vooral ook na de behandeling voor kanker. Ook als naaste, vriend of vriendin kun je veel uit dit boek halen, wat kan leiden tot meer begrip hoe je de persoon met en na de ziekte kunt bijstaan en ook waarom dit soms niet lukt.

Kortom wat mij betreft een aanrader voor iedereen die zich soms ongemakkelijk voelt bij iemand in haar/zijn omgeving die te maken heeft met kanker.

Ik leef!
Sluiten
X Zoek