Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Kantoorgeheimen

Gerecenseerd door: Kay Liedekerken

AW Bruna, 1e druk 2014. Ean: 9789400504523

Een boek waarvan de titel niet direct een verband laat zien met de inhoud; dat prikkelt de nieuwsgierigheid…

Eenmaal begonnen; een onderhoudend en makkelijk te lezen boek, waarin herkenbare situaties op de werkvloer goed zijn beschreven.

De geschetste situaties kunnen op alle werksituaties worden toegepast, menselijk gedrag is wat dat betreft identiek; of je nu in een kantoor werkt, op de fabrieksvloer of op een zorgafdeling. Door de manier waarop de situatie is beschreven, wordt duidelijk wat de beweegredenen is voor een ieder zijn gedrag en uitingen op de werkvloer.

Dat maakt het boek geschikt voor de werknemer, maar ook voor de leidinggevende en/of werkgever.

De drie onderdelen van het boek; 1.Kracht, 2.Zichtbaarheid, 3.Invloed, vloeien logisch in elkaar over.

De lezer wordt meegenomen in verschillende situaties van werknemers waarbij aanvankelijk vooral bewustwording van de situatie door de werknemer aan de orde is.

Gaandeweg komen hierdoor ontwikkelingen op gang bij de werknemer, die er voor zorgen dat bewustwording naar verandering, en op het laatst naar inspraak en invloed wordt ontwikkeld. Gelukkig niet allemaal met een happy ending, anders zou het ongeloofwaardig zijn. Maar ook dan worden de positieve ontwikkelingen bij die werknemer benoemd, en hoe hij verder kan.

Naast het boek bestaat ook een website (www.kantoorgeheimen.nl), een Linked-In groep, en kan men zich aanmelden voor een online training. Vooral dat laatste is een aanrader, want in de persoonlijke mails die je krijgt zitten zeer concrete aanwijzingen die verder helpen met de ontwikkeling van je attitude in je eigen werksituatie.

Een aangename verrassing, dit boek en beslist het lezen waard.

- Kay Liedekerken

9200000022117946
Sluiten
X Zoek