Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Leer te leven. Minder stress, meer genieten

Gerecenseerd door: Ingrid Verbeek-Starink, huisarts

Dit boek is geschreven door het Zweedse echtpaar Mat en Susan Billmark. Het is autobiografisch. In heldere taal en duidelijke bewoordingen hebben zij vanuit verschillende invalshoeken, uit eigen ervaring, beschreven hoe om te gaan met stress en spanning. Het boek leest vlot. Het bevat niet echt nieuwe inzichten. Het is een bundeling van uitleg en aanbevelingen. Zie het als een gids, een werkboek met oefeningen en opdrachten, opgeluisterd met persoonlijke verhalen, die heel puur zijn. In kaders staan uitspraken van bekende personen. De basis is mindfulness, dat wil zeggen ‘Bewust aanwezig zijn in het NU’, gebaseerd op inzichten van onder andere Eckhart Tolle. Het boek is overzichtelijk en bestaat uit korte hoofdstukken, die ook goed ieder afzonderlijk te lezen zijn.

Er is veel aandacht voor de invloed van je gedachten op je emoties en je gedrag. Het is nooit te laat om te veranderen. Accepteer wat er gebeurd is, vergeef jezelf en anderen en ga verder. Vervang oude negatieve gewoonten door nieuwe, gezonde gewoonten. Durf risico’s te nemen om je werkelijk vrij te voelen. Weet wat je wilt, maak plannen en omring je met mensen die iets positiefs toevoegen. Wees tenslotte dankbaar voor alles wat er goed is in je leven.

Samenvattend is het een positief boek, dat je aan het denken zet en als je eraan toe bent aan het werk om zelf in beweging te komen.

9200000057216020
Sluiten
X Zoek