Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Leven, over de weg van geluk, begrip en liefde

Gerecenseerd door: Ingrid Verbeek, huisarts

In dit boek beschrijft Thich een moderne, hedendaagse vorm van boeddhisme en hoe die in de praktijk te brengen in je dagelijks leven. Het boek bestaat uit 7 hoofdstukken, waarin de 7 concentraties (= diepste ‘inzichten’ in de werkelijkheid) worden beschreven. Ze geven antwoord op vragen omtrent leven en dood. Door te mediteren met behulp van mindfulness, leer je diep te kijken. Mindful (bewust) ademen, zitten en lopen is de sleutel daartoe.

Er staan ook een oefeningen in om zelf te doen. Veel oefenen is de kunst van geluk. Thich is een Vietnamese monnik en hij neemt je stap voor stap mee. We zijn allemaal verbonden met alles om ons heen. We gaan niet dood, maar hij spreekt over onze ‘voortzetting’ door middel van ‘transformatie’. Onze energie blijft na onze dood voortbestaan. Zo bespreekt hij in duidelijke taal onze 8 lichamen. Laat hij je beseffen dat je alles al in je hebt en nirvana in ieder van ons aanwezig is. Alles wat je wilt worden, ben je al. Je droom is nu.

Zie de werkelijkheid zoals die is en omarm verandering. Leef met aandacht, zonder oordeel, in het nu. Laat het verleden los en maak je geen zorgen omtrent de toekomst. Maak tijd voor deze meditaties en gebruik daarbij mindfulness. Dan zal je veel minder hoeven lijden. Dat is zijn boodschap, die hij goed over kan brengen. Het boek is een aanrader voor wie zich meer in het boeddhisme wil verdiepen. Mij heeft het veel duidelijkheid gebracht.

9200000085931875
Sluiten
X Zoek