Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Maak je niet dik

Gerecenseerd door: Jikke van der Velde, zangeres en personal trainer

In dit boek van de auteur die eerder ‘Hoe word je 100?’ schreef, komen vele zaken omtrent voeding en gezondheid aan bod. De hoofdstukken zijn kort en bondig en geven aan het einde telkens een kleine samenvatting van de belangrijkste dingen die in het betreffende hoofdstuk zijn besproken. Cortvriendt kan op een zeer duidelijke manier ingewikkelde medische onderzoeken vertalen naar hapklare resultaten voor mensen met een niet-medische achtergrond. Alle onderzoeken waar hij zijn boek op gebaseerd heeft staan achterin vermeld in een uitgebreide literatuurlijst.

Enkele zaken waar we in ‘maak je niet dik’ mee te maken krijgen zijn: Is eten bij de MacDonalds daadwerkelijk zoveel slechter dan bij een restaurant uit het hogere segment? Moeten we het advies van het voedingscentrum over de verdeling van koolhydraten en vetten wel opvolgen?. Ook geeft hij een andere kijk op mensen met overgewicht.

William Cortvriendt geeft haalbare tips om gezonder, aangenamer en langer te leven. Alles lijkt goed onderbouwd en dat is voor mij ook waar het addertje onder het gras zit in dit boek. Cortvriendt is zo overtuigend dat je het vermogen tot zelf nadenken af en toe even verliest.

Als je geïnteresseerd bent in de onderbouwing van de verschillende theorieën en adviezen over voeding, gezondheid en overgewicht is dit een goed leesbaar boek dat zeker de moeite waard is om je ideeën te toetsen en aan te scherpen.

9200000046418865
Sluiten
X Zoek