Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Natuurlijk! Langer gezond

Gerecenseerd door: Nicole Kronjee

Anne Marie Reuzenaar, Natuurlijk! Langer gezond. Voeding voor een lang en energiek leven. Kosmos Uitgevers, 2018.

Anne Marie Reuzenaar is een orthomoleculair voedingsdeskundige. Zij heeft al meerdere boeken over voeding geschreven.
Chronische ziekten komen steeds vaker voor. Anne Marie Reuzenaar geeft in dit boek aan dat je genen niet doorslaggevend zijn voor je gezondheid en je met goede voeding heel wat kunt bereiken. Zo kun je met ruim groenten eten, matigheid, bewegen, niet roken en matig alcohol drinken 14 jaar extra levensverwachting toevoegen.
We moeten zelf aan de slag. Anne Marie geeft ons daarvoor een 10-stappenplan met veel bekende items als goed voeden, goed verteren, meer bewegen, ontstressen.
Dat voeding ook als medicijn kan worden gebruikt komt uitvoerig aan bod in het hoofdstuk met 25 veel voorkomende aandoeningen als b.v. artrose, hoge bloeddruk en verhoogd cholesterol.
Meer dan de helft van dit boek wordt gevormd door een zeer uitgebreid kookboek met dagmenu’s en weekmenu’s. Er zijn recepten van basics en smaakmakers, ontbijt, brood en beleg, warme lunch, salades, soep, hoofdgerechten vegetarisch en met vis en vlees en zoete (na)gerechten.
De recepten zijn heel goed te maken, zien er prachtig uit. Het papier van dit kookboek is zo glad dat een ongelukje in de keuken er zo weer kan worden afgeveegd.
Helaas is dit boek niet meer verkrijgbaar, maar misschien wel in de bibliotheek.

849x1200
Sluiten
X Zoek