Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Nooit meer de oude

Gerecenseerd door: Geesje Nijhof

Nooit meer de oude.

Burnout als uitnodiging voor een nieuwe manier van leven en werken.

Auteur Mieke Lannoey.

In dit tweede boek van deze auteur met als inspiratie bron haar burnout probeert ze twee dingen. In de eerste plaats maakt ze de lezer duidelijk welke inzichten haar eigen burnout en het proces om eruit te komen haar hebben opgeleverd. Samengevat kun je stellen dat ze haar echte drijfveren gevonden heeft en van daaruit haar leven verder vormgeeft en werk creert waarin ze mede put uit eigen ervaring. Het gaat bij haar weer stromen en in haar werk probeert ze de stroom bij andere vastgelopen mensen op gang te brengen. In het boek verwijst ze regelmatig naar de pandemie en de inzichten die ze ook daaruit haalt. Dit deel van het boek is zeer lezenswaardig en geeft stof tot nadenken.

In de tweede plaats probeert ze veel spirituele en feministische literatuur te verbinden aan haar eigen inzichten. Dit onderdeel is minder geslaagd omdat het - in elk geval voor mij- soms nogal stellig en minder geloofwaardig overkomt.

Al met al is mijn conclusie dat dit een boek is waar je al naar gelang je eigen opvattingen over wat echt leven is mee wegloopt of na vijftig bladzijen weglegt als niet aan jou besteed.

Geesje Nijhof

Juli 2021

Sluiten
X Zoek