Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Out of Office

Gerecenseerd door Margret Kaandorp, basisarts

Recensie 'Out of office' van Sabine Tobback

Dit boek bevat veel informatie en tips voor vooral leidinggevenden en CEO's.

De schrijfster, afkomstig uit België en zelf ervaren in hard werken door haar opvoeding, heeft jarenlange ervaring plus veel opleidingen gedaan die met coaching en HR te maken hebben. Het boek straalt professionaliteit uit.

Ze deelt de harde werkers in in vier type subgroepen:

1. aangeboden harde werkers omdat iedereen dat doet, extern door je huidige situatie opgelegd

2. aangeleerde harde werkers omdat je dat meekreeg met je opvoeding

3. aangeboren harde werkers omdat dit in je natuur zit

4. aangedreven harde werkers als vlucht voor je angsten

Deze subtypes krijgen afzonderlijke adviezen en wat zij noemt trainingen in dit boek. Ze doet dit vooral met veel tekst wat de leesbaarheid niet steeds bevordert. Reflectie en gebeurtenissen beschrijven met de gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen die daaruit voortvloeien is onder andere advies onder het hoofdstuk 'de automatische piloot uitzetten'. Dit lijkt op cognitieve gedragstherapie, herkaderen en NLP technieken.

Ook maakt ze onderscheid tussen workaholics, bewust- en onbewust harde werkers en adviseert natuurlijk om je bewust te worden van je drijfveren. Tussendoor lees je ervaringen van diverse coachees en als afsluiting van het boek 'gouden tips uit de directiekamer'.

Ik heb het boek met interesse doorgenomen. De schrijfster heeft jarenlange ervaring en weet waar ze over spreekt. Het is een goed zelfhulpboek met nuttige adviezen voor diegenen die vinden dat ze te hard werken. Als je hiernaar op zoek bent, dan kan ik dit boek zeker aanraden. Of je daar genoeg aan hebt is natuurlijk de vraag. Of men de aangeraden opdrachten echt gaat doen in je eentje vraag ik mij af.

Zelf geloof ik vooral in de interactie met een ander die vanuit echte verbinding contact kan maken, je stimuleert en je kan helpen je belemmerende overtuigingen aan te pakken. Hoewel én én ook prima is, of misschien beter.

Margret Kaandorp

Basisarts n.p., Pessotherapeut, coach.

Sluiten
X Zoek