Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Supergenen

Nieuwe inzichten om je genen te verbeteren

Gerecenseerd door: Wybrich Cnossen

Het excuus “Het zit nu eenmaal in mijn genen” is niet meer langer geldig. Het boek ‘Supergenen’ geeft hiervan vele voorbeelden en maakt het ook voor de lezer inzichtelijk waarom. Bij het starten van dit boek hoef je in principe geen basiskennis te hebben van het erfelijk materiaal of de biologische mechanismen. Stap voor stap wordt in dit boek de componenten van het ‘supergenoom’ met heldere illustraties weergegeven.

Als lezer leer je de ‘nieuwe genetica’ kennen: je bent geboren om je genen te gebruiken. Hierbij is het doel om je leven in een positieve richting te wenden. Ofwel, je kunt zelf supergenen creëren en aansturen met een gezonde leefstijl. Om kort enkele voorbeelden te noemen die uitgebreid aan bod komen: lichaamsbeweging, mindfullness, bewustwording van waardevolle doelen, balans van omega 3 en 6 vetzuren, glutengevoeligheid en anti-ontstekingsvoedingsmiddelen.

De kracht van het boek is dat er herkenbare gezondheidssituaties, leefstijlfactoren gerelateerd aan epidemiologische gegevens of risico-inschattingen op (kwaadaardige) ziekten worden beschreven. Op een eenvoudige manier kan de lezer al snel wetenschappelijk beargumenteerd zelf keuzes maken voor enige leefstijlverandering. Het boek geeft geen behandelingsmethoden, maar handvaten en overwegingen voor zelfmanagement en verandering om tot algeheel welzijn te komen. Eveneens biedt het een overlegadvies met de eigen arts.

Het boek bestaat uit drie delen, een epiloog, bijlagen en een handig raadpleegbaar register om specifieke termen direct te vinden. Een dikke pil, maar vlot en gemakkelijk leesbaar voor elke geïnteresseerde die weleens te maken heeft met stress, spijsverteringsproblemen of slaapstoornissen. Verder is ‘Supergenen’ ontzettend verrijkend aan actuele, geschiedkundige en wetenschappelijke informatie en inzichten om bewuste keuzes te maken in je leven met een direct voordeel voor je eigen genen. Bijvoorbeeld heldere adviezen voor meditatie, dieet, lichaamsbeweging met transformatie naar positieve energie. Het boek is bedoeld om je bewust te worden van je eigen gezondheid en leefstijl, zodanig om ook het erfelijk materiaal voor nu en in de toekomst in goede balans te houden. Dus neem je voordeel met dit boek vol lichaamswijsheden!

9200000054471657
Sluiten
X Zoek