Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Van dit boek ga je beter slapen

Gerecenseerd door: Nicole Kronjee, arts n.p.

Catelijne Elzes & Deborah Freriks: Van dit boek ga je beter slapen

Van slecht slapen kun je chagrijnig worden en zelfs depressief. Beide auteurs zijn ervaringsdeskundigen en geïnteresseerd in de wetenschap van het slapen. Wetenschappelijk staat vast dat bij slecht slapen cognitieve gedragstherapie helpt. Wil je daar niet direct mee beginnen dan kun je in elk geval aan de slag met je nacht al overdag te starten. Tweemaal per dag een pauze, doe “de schildpad”, de bodyscan of een kort(!) dutje. Ook het dagelijks opschrijven van je gevoelens en gedachten helpt, probeer dit vier weken vol te houden. Volg vaste rituelen voor het slapengaan zoals

het drinken van een kopje (kruiden)thee. De werking van cannabisolie wordt onder de loep genomen, start langzaam, het middel is niet ongevaarlijk. Slapen met een robot (Somnox), die reguleert je ademhaling. Met mindfulness kun je effectiever omgaan met stress, een app helpt je met de oefeningen.

Gepieker houdt vrouwen uit de slaap. Volg de piekermodule, die uit drie stappen bestaat:

1. Houd dagelijks een piekerboekje bij, hoe lang je piekert en hoe vaak

2. Verplaats het werken aan je piekergedachten naar een ander moment overdag

3. Ga elke dag een half uur gestructureerd puzzelen met je problemen

Relaxen in het kwadraat kun je met slaapyoga: Yoga Nidra, pas op dat je niet in slaap valt Het boekje is luchtig en met humor geschreven en heeft veel herkenningspunten. Een aanrader voor slechte in,- en doorslapers.

Van dit boek ga je beter slapen
Sluiten
X Zoek