Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Voorkom een vechtscheiding

Geresenceerd door: Ariane Hesselink

Kosmos Uitgevers, september 2014. Ean: 97890 2155 742 7

Met een voorwoord van Marsha Pinedo, kindertherapeut en oprichtster Stichting Villa Pinedo

In dit boek beschrijft Nancy Steutel haar eigen verhaal ; ze neemt je mee bij de aanvang van haar scheidingsproces, waarbij ze ontdekt dat haar man niet monogaam is, maar diverse vriendinnen blijkt te hebben , terwijl ze net bevallen is van hun tweede zoon en hem erg nodig heeft.

Ze vertelt ook hoe moeilijk ze het zelf als kind gehad heeft toen haar ouders gingen scheiden . Haar voornemen om dit haar eigen kinderen niet aantedoen heeft gemaakt dat ze een aantal signalen niet wilde zien en ook niet naar haar eigen intuitie luisterde.

Ze vertelt heel open over haar moeilijke momenten en mogelijkheden om zich bewust te worden van de verstikkingen in haar leven. Beetje bij beetje weet ze knopen te ontwarren en gelukkig staat haar ex hier ook open voor.

Uiteindelijk is ze haar angst kwijt ; ze is zich bewust geworden wie ze werkelijk is. Haar twee kinderen zien weer twee complete ouders; twee volwassen mensen , die zielsveel van hen houden net als van elkaar en van zichzelf . De relatie waarmee de ouders zich tot elkaar verhouden doet er niet toe ; goede vrienden of collega-ouders ; ze hebben het emotioneel welbevinden van hun kinderen boven hun eigen emoties gesteld. De kinderen kunnen weer kind zijn , spelen en opgroeien in een liefdevolle omgeving van veiligheid en vertrouwen.

Het laatste deel bevat een werkboek met oefeningen vanuit Gestalt , affirmaties en opstellingen . Een groeiboek voelen, luisteren, wensen, acceptatie, stilte, verbinding en liefde .

Persoonlijk vond ik het een prettig boek om te lezen ; ik ben zelf ervaringsdeskundige op dit gebied en ben na een intensieve weg tot een vergelijkbare uitkomst gekomen en daar erg gelukkig mee ! Het zijn veel fases en stappen om te nemen en iedereen doet dit op z’n eigen manier , maar dit is mooi beschreven en leerzaam voor mensen die nog door dit proces heen moeten en ook dierbaren in hun omgeving !

- Ariane Hesselink

9200000026145315
Sluiten
X Zoek