Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Wendbaar als het woelig wordt

Veerkracht als kompas voor jezelf en je team

Gerecenseerd door: Geesje Nijhof

De vier auteurs van dit boek werken allen voor Ilfaro, een bedrijf dat op basis van de oplossingsgerichte methode individuen en teams begeleidt om hun eigen weg te vinden in een steeds veranderende omgeving, met als belangrijkste thema’s samenwerking, veerkracht en ontwikkeling.

Het boek start met de uitleg van het ABCD-kompas om veerkracht te verwerven. De letters staan voor Acceptatie, Betekenis, Connectie en Daadkracht. Daarna wordt uitgelegd hoe oplossingsgericht werken eruitziet. Daarna komen de wendbaarheid met het ABCD-kompas voor persoonlijk- en voor teamgebruik aan de orde. In deze beide hoofdstukken staan veel oefeningen waar je zelf zo mee aan de slag kunt. Het laatste hoofdstuk gaat over een veerkrachtige en wendbare samenleving.

Het boek bevat de nodige open deuren. Toch is het zeker lezenswaardig en geschikt als werkboek als je serieus aan de slag wilt met je eigen veerkracht en liever niet in probleemoplossing wilt blijven hangen. Een oplossingsgerichte aanpak geeft vrijwel zeker meer energie en wie wil dat nu niet.

Het is een boek om te lezen en als je besluit aan de slag te gaan zul je er verwacht ik dikwijls naar grijpen om verder te komen.

wendbaar
Sluiten
X Zoek