Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Word een gelukkiger dokter

Gerecenseerd door: Hedwig Grooten, arts M&G jeugdarts n.p.

Het boek “Word een gelukkiger dokter” is prettig, helder en luchtig vormgegeven. Het leest makkelijk en heeft een opvallend toegankelijke stijl. De schrijfster weet waarover ze het heeft: Ilse Ganzeboom begeleidt al ruim twintig jaar artsen op het gebied van persoonlijk leiderschap en samenwerking.

Het doktersvak is een mooi vak. Maar het kan ook zwaar zijn. Alle hectiek, stress, menselijk leed, conflicten en uitval doen een aanslag op het dagelijkse werkgeluk van dokters. Het boek geeft een aantal handvatten om vanuit zelfkennis en persoonlijkheid te werken aan zowel fysiek, mentaal als emotioneel welzijn. Als je goed voor jezelf zorgt kun je beter voor anderen zorgen. Dit boek moedigt dokters aan om tijd en aandacht te besteden aan reflectie. Wat zijn je valkuilen? Wat zijn de keuzes die je kunt maken om jezelf te ontplooien en je werkplezier te verhogen? Het stimuleert om met een frisse blik te kijken naar de samenhang van je persoonlijkheid, drijfveren, talenten en kwaliteiten. Om werkgeluk te vergroten liggen sleutels in emotionele betrokkenheid, zingeving, vriendelijkheid en veerkracht.

Inge Ganzeboom geeft in dit boek een praktische aanzet voor verdieping en verbreding.

Het boek bevat overzichten, hulpmiddelen, tips en schema’s om persoonlijk stap voor stap te werken aan het ontwikkelen van effectief gedrag. Ook zijn er hoofdstukken met tips voor goede en plezierige communicatie en met suggesties voor gesprekstechnieken die heel nuttig kunnen zijn bij strijdige belangen en verschil in inzicht.

Een vlot geschreven boek met veel voorbeelden uit de praktijk en een breed scala aan hulpmiddelen en schema’s. Het nodigt laagdrempelig uit tot actie. Het boek bevat 10 goed ingedeelde hoofdstukken en 155 pagina’s.

“Word een gelukkiger dokter” geeft concrete tips suggesties en ideeën om te reflecteren en eigen kwaliteiten verder te ontwikkelen. Het nodigt uit tot actie. Voor wie zichzelf de tijd gunt om te ontdekken wat je zou willen veranderen.

Vervolgstappen? Zie www.deheledokter.nl

Word een gelukkiger dokter
Sluiten
X Zoek