Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Anders kijken naar alzheimer

Dementie: een groeiend probleem
Een andere kijk is daarom gewenst


Te recenseren!

In Nederland lijden zo’n 140.000 mensen aan alzheimer. Zij vormen hiermee een meerderheid van de 260.000 mensen die een vorm van dementie hebben. Dit aantal zal tot 2050 naar verwachting stijgen tot ruim 400.000. Er is (nog) geen medicijn tegen dementie, de zorg verandert naar een vorm waarin steeds meer mensen langer thuisblijven, met alle gevolgen van dien voor (mantel)zorgers. Dit vraagt om een andere kijk op dementie. Megan Carnarius biedt deze kijk in haar boek Anders kijken naar alzheimer, een warme en liefdevolle benadering van een ziekte die velen treft.

Kijken naar mogelijkheden
De ziekte van alzheimer heeft een enorme impact op het leven van patiënten en hun naasten. Nu al zorgen 300.000 mensen thuis voor iemand met dementie. Alzheimer zal in de komende jaren alleen maar toenemen. Vaak wordt alzheimer voornamelijk klinisch en als een onontkoombaar lot benaderd. Een andere kijk op deze ziekte is daarom gewenst. Megan Carnarius gaat in haar boek niet voorbij aan de beperkingen die dementie met zich meebrengt, maar laat óók zien wat er allemaal nog wél mogelijk is. En wat het scheppen van een liefdevolle en warme omgeving voor de kwaliteit van leven kan doen. Dit boek staat vol tips, therapieën, technieken en verhalen die de taak van partners, familieleden en zorgverleners kunnen verlichten.

Over de auteur
Megan Carnarius is specialist op het gebied van alzheimer. Zij is geschoold in de Verenigde Staten en Europa en heeft daardoor een internationale en brede kijk op de aanpak van alzheimer en andere vormen van dementie.

Bekijk hier het eerste hoofdstuk.

AnkhHermes Promotie, maart 2016. Ean: 9789020212648

dementie
Sluiten
X Zoek