Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Handboek verstandelijke beperking

Een gemeenschappelijk kader voor de behandeling van mensen met een verstandelijke beperking

Te recenseren!

Wie werkzaam is in de zorg voor mensen met een (verstandelijke) beperking komt onherroepelijk de vraag tegen naar doelgerichte, methodische werkvormen. De herziende editie van Handboek verstandelijke beperking bevat doelgerichte methoden en benaderingen en laat zien hoe deze onderbouwd en verantwoord zijn. Hiermee illustreert het handboek hoe de professionalisering van de vg-zorg zich verder ontwikkelt.

25 methoden voor zorg en ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking
In dit handboek staan 25 methoden voor zorg en ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking. Niet alleen bekende methoden als Methode Vlaskamp of Methode Heijkoop maar ook nieuwe methoden als ARGOS, GIrlTalk+, Sterker dan de Kick en Levensverhaal. De keuze voor een methode of benadering is afhankelijk van een aantal factoren. Elke methode die in dit handboek wordt omschreven bevat daarom een beschrijving van doelstelling, doelgroep, werkwijze, wetenschappelijk kader en casuïstiek.

Voor wie is het Handboek verstandelijke beperking?
Handboek verstandelijke beperking biedt professionals van verschillende achtergronden een gemeenschappelijk kader om hun denken en doen te stroomlijnen, zodat de cliënt eenheid van handelen ervaart. Deze volledig herziene editie van het Handboek verstandelijke beperking uit 2014 is een praktisch handboek voor zowel professionals in de vg-zorg, als mbo- en hbo-studenten.

Auteur: Jac de Bruin & Brian Twint
Uitgever: Boom

  • Nederlandstalig
  • Paperback
  • ISBN 9789024425655
  • 2014
  • 491 pagina's
Sluiten
X Zoek