Menu
Vereniging Trainingen Media VNVA events

Ontwaken uit coma, Leven met hersenletsel

Te recenseren!

Henk Nieuwenhuys schrijft over zijn ervaring met blijvend hersenletsel, ontstaan na een skiongeluk. Het is een ingrijpend en persoonlijk verhaal over de ernstige gevolgen van het hersenletsel en de acceptatie dat hij ermee moet leren leven. En dat valt niet altijd mee, mede omdat er in Nederland weinig hulp is voor mensen met niet aangeboren hersenletsel.

Na een schenking van een Chinees blauwwit export porselein aan het Shanghai Museum, besluit Nieuwenhuys met zijn collectie mee te verhuizen. Zo komt hij in 2008 in China aan, een vreemd land, met vreemde mensen, een vreemde taal en een vreemde cultuur. Voor Nieuwenhuis is China de beste therapie: om te kunnen functioneren in de Chinese maatschappij, moet hij voor alles nóg meer zijn best doen. In China kan hij niet vertrouwen op vaste gewoontes en principes en moet hij elke dag opnieuw het gevecht aangaan om schijnbaar normale zaken voor elkaar te krijgen.

Met dit persoonlijke boek wil hij andere mensen met hersenletsel en hun naasten, helpen door te zetten en moed te houden.

Auteur: Henk Nieuwenhuys
Uitgever: Henk Nieuwenhuys

  • Nederlandstalig
  • Hardcover
  • ISBN 9789090329765
  • 2020
  • 76 pagina's
Ontwaken uit coma
Sluiten
X Zoek